Blog

Lampa P376, Andtradition

Kastholm i Fabricius, autori lampe P376, su najbolje svoje radove realizovali sredinom prošlog veka i značajno su uticali na razvoj danskog modernizma. Glavne karakteristike njihove dizajn filozofije su perfekcija, estetika i minimalizam.

Pored standardnih dizajn veština Kastholm je sticao iskustva u kovanju metala a Fabricius je vreme provodio u stolarskim radionicama. To dodatno obrazovanje im je pomoglo da kreiraju jedinstvene skulpturalne industrijske proizvode koji su postali popularni internacionalnom auditorijumu.

Andtradition je početkom ove godine ponovo predstavio publici viseću lampu P376 koja je originalno dizajnirana 1963. godine. Telo svetiljke ima pet kružnih koncentrisanih metalnih segmenata koji čine da svetlo postane difuzno i meko.

Model P376 se izrađuje od  natur aluminijuma ili u od metala koji je bojen u belu boju, u dve različite veličine KF1 Ø 47.5 cm i KF2 Ø 70.0 cm.

Više informacija o proizvodima danske kompanije ANDTRADITION možete dobiti u salonu nameštaja i rasvete IDC, Žorža Klemansoa 24, 11 000 Beograd. Telefon: 011 303 7 303 E-Mail: info@idc.rs

Related Posts