News

Andtradition, Milano 2019

Tokom manifestacije Salone del Mobile u Milanu, danska kompanija Andtradition pokazala je nove proizvode iz svoje kolekcije lampi i nameštaja.

Za prezentaciju izabrana je vila koja se nalazi u centru Milana. Unutar enterijera koji je renoviran za ovu posebnu priliku, prikazan je između brojnih autora i rad španskog dizajnera Jaime Hayon-a. On je napravio dizajn za stolicu Elefy i lampu Setago.

Tokom manifestacije Salone del Mobile u Milanu, danska kompanija Andtradition pokazala je nove proizvode iz svoje kolekcije lampi i nameštaja.

Elefy Chair ima aerodinamični sedalni deo koji je dostupan u različitim materijalima, bojama i tapacirungu. Noge stolice se izrađuju od metala ili drvenog masiva.

Inspiraciju za dizajn Setago lampe Jaime Hayon pronašao je u prirodi. Njena forma podseća na siluetu pečurke, ima jednostavan oblik, sastoji se od tri elementa. Na vertikalnom delu izduženog cilindra nalazi se dimer za kontrolu inteziteta svetla. Lampa nije povezana fiksnim kablom sa izvorom električne energije. Ona ima u svojoj bazi bateriju koja se puni USB kablom tako da se lako premešta sa jedne pozicije na drugu.

Deo postavke čine i stolice Chamber, dizajn Hvidt & Mølgaard koje prvi put ulaze u masovnu proizvodnju iako postoje već 60 godina.

U istoj grupi nalaze se i stolice Boomerang Chair, dizajn iz 1965. godine. Izrađuje se sa i bez rukonaslona. Drveni okvir u obliku slova lišen je suvišnih detalja, prijatan i komforan je za sedenje.  Konstrukcija se oslanja na četiri mesingane noge.

Kraj nje se nalazi niski sto Pinwheel čiji dizajn datira iz 1953. godine. Forma je nastala iz geometrijskog oblika istoimene dečije igračke. Neobičan komad nameštaja nastao je od šest manjih stolova koji formiraju jednu strukturu kružnog oblika. Ova kompozicija se može prilagoditi svakom enterijeru ili potrebi za manjim stolovima koji se mogu slobodno pozicionirati. Ploče se izrađuju od hrasta ili oraha a noge od mesinga.

Više informacija o novim proizvodima danske kompanije Andtradition možete dobiti u salonu nameštaja i rasvete IDC, Luka Beograd, Žorža Klemansoa 24, 11000 Beograd. Telefon: 011 303 7 303  E-Mail: info@idc.rs

Related Posts