SL 01 dominique-perrault-in-the-tube-dcw-editions, IDC BEOGRAD

Dizajn za lampu In the Tube uradili su francuski arhitekti Dominique Perrault i Gaëlle Lauriot-Prévost. Prema mišljenju autora, lampa ima vanvremenski dizajn, predviđena je za enterijere i eksterijere, otporna je na mehaničke udare i dobro podnosi agresivne meteorološke uticaje.

SL 02 dominique-perrault-in-the-tube-dcw-editions, IDC BEOGRAD

Svetiljka se proizvodi u različitim dimenzijama. Telo je napravljeno od boroslikatnog stakla, nosači za postavljenje lampe izrađeni su od inox-a a bočni zatvarači od silikona.

SL 03 dominique-perrault-in-the-tube-dcw-editions, IDC BEOGRAD

Iako lampa sadrži sve elemente industrijskog dizajna, zbog njene prefinjene izrade dobro se uklapa u svaki prostor.

SL 04 dominique-perrault-in-the-tube-dcw-editions, IDC BEOGRAD

Tokom cele karijere Dominique Perrault je istraživao uticaj geometrijske strukture u vidu mreža na arhitektonsku formu i delove enterijera. Rezultat njegovog rada je vidljiv i u dizajnu lampe In the Tube.

SL 05 dominique-perrault-in-the-tube-dcw-editions, IDC BEOGRAD

Svetlo je orijentisano prema pokretnim filterima sa naborima preko kojih se zraci prelamaju u prostor. Boja svetla se može odrediti izborom senila ili tipom sijalice.

SL 06 dominique-perrault-in-the-tube-dcw-editions, IDC BEOGRAD

Pomoću nosača od nerđajućeg čelika koji se nalazi na bočnim stranama, lampa se može postaviti na zid. Dodavanjem tankih čeličnih sajli svetiljka se lako može okačiti o plafon i preuzeti ulogu lustera u trpezariji ili nekoj drugoj prostoriji.

SL 07 dominique-perrault-in-the-tube-dcw-editions, IDC BEOGRAD

Više o lampi In the Tube koji proizvodi francuska kompanija DCW ÉDITIONS možete dobiti u salonu nameštaja i rasvete IDC, LUKA BEOGRAD,  Žorža Klemansoa 24, 11 000 Beograd. Telefon: 011 303 7 303 E-Mail: info@idc.rs