Fernando Alda

Fernando Alda

projektni biro: Donaire Arquitectos
lokacija: Sevilja, Španija
projekat enterijera: Persevera Producciones
površina: 580m²
godina realizacije: 2014.
fotografije: Fernando Alda

Fernando Alda

Fernando Alda

Rekonstrukcijom prostora u samom centru Sevilje enterijer je transformisan u restoran. Autori su težili kreiranju ambijenta kojim bi se tradicionalnost zgrade integrisala sa savremenom kulinarskom ponudom. Za završnu obradu upotrebljeni su drvo, metal, staklo, akustični paneli i beton.

Fernando Alda

Fernando Alda

Objekat je organizovan oko centralnog dvorišta. Fasada je obnovljena tako da su brojni otvori očuvani, a zadržana je i stolarija, sve u skladu sa statusom zgrade koja se nalazi u okviru zaštićene istorijske zone.

Fernando Alda

Fernando Alda

Intervencija projektnog tima u ovom prostoru fokusira se na pridavanju značaja  originalnim elementima koji postoje u prostoru kao što je zatečeni zid od opeke i atrijum formiran oko drveta masline.

Fernando Alda

Fernando Alda

Većina prostorija je  opremljena nameštajem kompanije CARL HANSEN & SON, stolicama Wishbone Chair, CH24 u crnoj i natur završnoj obradi.

Fernando Alda

Fernando Alda

Fernando Alda

Fernando Alda

Fernando Alda

Fernando Alda

Fernando Alda

Fernando Alda