Sebastian Daniel Levy, poznati argentiski kuvar, otvorio je restoran Miranda pre 11 godina u Buenos Airesu i stekao naklonost publike koja uživa u velikim komadima govedine po sasvim pristupačnim cenama.

No, danas Levy priprema kulinarska zadovoljstva u svom novom restoranu Brendon, koji se nalazi u iznova “otkrivenom” naselju Palermo Viejo, i to specijalitete koji dolaze iz Azije i Perua. Arhitektonski studio PAC napravio je projekat za restorana Brendon koji pored nivoa prizemlja ima i galeriju. U njemu dominira beli mermerni šank sa otvorenom kuhinjom, zidovi od opeke su bojeni belom bojom, dok je pod obložen hrastovim parketom; u zadnjem delu restorana je vertikalni vrt.

Arhitekte su izabrale stolice kompanije EMECO, model Navy Counter Stool u zlatno-bakarnoj i tamno sivoj (antarcit) boji. Stolica je napravljena 1944.godine za potrebe US mornarice, tj. za potrebe opremanja podmornica. Od tada je u kontinuitetu prisutna na tržištu. Poznata je po tome što se njen proces proizvodnje sastoji iz 77 koraka. Za njenu izradu koristi se mekan reciklirani aluminijum koji se spaja zavarivanjem, čime stolica stiče čvrstu konstrukciju. Aluminijum se na kraju procesa eloksira u izabranu boju. Kompanija EMECO daje doživotnu garanciju kupcima Navy stolica.

Arhitekte su bile pred dilemom kako da izaberu materijale za restoran koji služi hranu sa egzotičnih destinacija, sa lokacija poput istočne Azije i Perua. Odlučili su se za neutralne, čvrste i dugotrajne materijale, tako da je napravljen odličan ambijent za degustaciju menija na kome se mogu naći prezle Panko na jastogu, sa kokosovim mlekom i majonezom Sirach-a, takosi punjeni roštiljem od svinjskog mesa sa lukom i peršunom, kao i bundeve punjene ravijolima sa prelivom – kremastim sosom od pečuraka.