Martin Gardner

www.obarchitecture.co.uk
Fotografija: Martin Gardner, www.martingardner.com

Martin Gardner

 

Studio OB architecture angažovan je da preuredi i proširi privatnu kuću u mestu Waysid, Surrey, u Ujedinjenom Kraljevstvu. Objekat se nalazi na imanju veličine od približno jednog hektara, u zelenilu koje je godinama brižljivo uzgajano.

Martin Gardner

 

Kuća je izgrađena oko 1930. godine; da bi je u dizajnu enterijera približili savremenim trendovima, traženo je originalno rešenje.

Martin Gardner

 

Ključna promena u rekonstrukciji objekta nastala je tokom procesa adaptacije ulaza. Upravo je ta transformacija stvorila niz novih pozicija – prostornih sekvenci iza lođe, predsoblja, kuhinje, trpezarije i zone dnevnog boravka.

Martin Gardner

 

Projektni biro OB architecture, napravio je i dizajn za novo kupatilo – namenjeno gostima, potom za glavno kupatilo za porodicu domaćina, veliku spavaću sobu kao i za dečiju sobu.

Martin Gardner

 

Za trepezariju su izabrane stolice Wishbone Chair, kompanije Carl Hansen & Son iz Danske, sa oznakom CH24. Dizajn za ove stolice uradio je Hans J. Wegner 1949. godine a na tržištu su u kontinuitetu od početka 1950. godine.

Martin Gardner

 

Rekonstrukcijom je ostvaren veći prostor u sobama na prizemlju. Novim, velikim prozorima, otvoren je pogled ka uređenom vrtu i besprekorna vizuelna povezanost od spolja ka unutra. Za dizajn vrta korištena je paleta prirodnih materijala i različiti tipovi patuljastih biljaka. Najupečatljiviji element spoljnjeg uređenja objekta je novi bazen u dvorištu.

Martin Gardner