SL 01, american-copper-shop-architects-manhattan-skyscraper-copper

Američki arhitektonski studio SHoP [www.shoparc.com]  nedavno je završio realizaciju dva neobična solitera na čijim fasadama dominira obloga od bakra. Objekati  su različite visine, niži ima  41 a viši  48 etaža.  Nalaze se na uglu Prve avenije i 36-te ulice na ostrvu Manhattan u New York-u.

SL 02, american-copper-shop-architects-manhattan-skyscraper-copper

Građevina ima prepoznatljive savijene siluete koje sa donje i gornje strane imaju nagibe suprotnih pravca. Na 90 metara od tla, povezuje ih most dužine 30 metara u jedinstvenu  arhitektonsku formu.

SL 03, american-copper-shop-architects-manhattan-skyscraper-copper

Projekat se sastoji od 761 jedinice za rentiranje sa 300 različitih enterijerskih rešenja, od malih studija do apartmana sa tri spavaće sobe. Arhitekte su izabrale  za hol na prizemlju  nameštaj danske kompanije Carl Hansen & Son, model FH 429, Signature Chair, dizajn Frits Henningsen.

SL 04, american-copper-shop-architects-manhattan-skyscraper-copper - Copy

Za enterijer apartmana odabrane su stolice danskog proizvođača Gubi, Beetle Lounge Chair sa tapaciranim sedištem i naslonom, dizajn studija GamFratesi.

SL 05, american-copper-shop-architects-manhattan-skyscraper-copper

Više informacija o kompanijama Carl Hansen & Son i Gubi možete dobiti u salonu nameštaja i rasvete IDC, LUKA BEOGRAD, Žorža Klemansoa 24, Beograd.
Tel: 011 303 7 303  E-mail: info@idc.rs