Mercer Hotel, Barcelona SL 01

Mercer, hotel sa pet zvezdica, nalazi se u Gotskoj četvrti u samom centru Barselone. Zgrada obuhvata i deo zidova iz rimskog perioda drevnog grada Barcino koji je osnovan još u prvom veku naše ere.

Mercer Hotel, Barcelona SL 02

Hotel je renoviran po projektu jednog od najpoznatijih španskih arhitekata Rafael Mone-a koji je za ovaj enterijer dobio nagradu “Prince of Asturias” 2012.godine.

Mercer Hotel, Barcelona SL 03

Enterijer je ispunjen odabranim komadima poznatih proizvođača nameštaja. U holu se nalazi nameštaj kompanije Carl Hansen&Son, fotelje CH25 i CH07 koje je dizajnirao Hans J. Wegner.

Mercer Hotel, Barcelona SL 04

Arhitekta je izabrao nameštaj kompanije Arper za dvorište, bele metalne stolice Leaf, dizajn Lievore Altherr Molina iz 2005. godine.

Mercer Hotel, Barcelona SL 05

A za trpezarijske stolove odabran je model sa ovalnom pločom Cher, kompanije Arper, dizajn studija Lievore Altherr Molina iz 2011. godine

Mercer Hotel, Barcelona SL 06

U sali za poslovne ručkove raspoređene su stolice u crnoj boji, Wishbone Chair Ch 24, kompanije Carl Hansen & Son, dizajn Hans J. Wegner-a.

Mercer Hotel, Barcelona SL 07

U Delux i Junior Suit sobama vešto su uklopljeni komadi nameštaja i rasvetna tela – fotelje Jenny kompanije Flexform sa lampom AJ Floor kompanije Louis Poulsen, dizajn danskog dizajnera Arne Jacobsen-a.

Mercer Hotel, Barcelona SL 08

Više informacija o proizvodima Carl Hansen & Son, Flexform, Arper, Louis Poulsen možete dobiti na adresi IDC, Kondina 1, Beograd, telefonom 011 303 7 303 ili e-mailom: info@idc.rs