01_CH 25, IDC

http://www.inarc.com.au/projects/

Prizemna vila za odmor, smeštena između čempresa, na ivici australijskog poluostrva Mornington, na jugu države Viktorija, dizajn je studia Inarc Architects. Kuća ima jednostavnu geometriju, nenametljiva je i potpuno se uklapa u konfiguraciju terena.

02_CH 25, IDC

Iako u volumenu i gabaritu skromna, kvalitet i detalji njenog enterijera su na visokom nivou. Gavni projektant, Reno Rizzo, koristio je lokalne materijale kako bi objekat u potpunosti oslikao karakter mesta na kome je objekat nastao, dok je paletu boja sveo na apsolutni minimum, kako bi izbegao dominaciju dizajna nad okruženjem.

03_CH 25, IDC

Izdužena pravolinijska osnova kuće dozvoljava duboke prodore svetla u sve prostorije. Enterijer je formiran prema konceptu “otvorenog plana”, tako da su dnevna soba, kuhinja i trpezarija smešteni u jedinstveni prostor.

04_CH 25, IDC

Autori rešenja su pažljivo birali nameštaj za opremanje enterijera. Najviše pažnje privlači stolica sa rukonaslonom CH 25, danske kompanije Carl Hansen & Son, dizajn Hans J. Wegner, iz 1950-te godine.

05_CH 25, IDC

Više informacija proizvodima Carl Hansen & Son i modelu CH 25 možete dobiti u salonu nameštaja i rasvete IDC, Kondina 1 u Beogradu, tel: 011 303 7 303 ili e-mail: info@idc.rs