Vlasnik doma koji Vam prikazujemo je Jonas Bjerre-Poulsen, jedan od osnivača danskog studija NORM. ARCHITECTS. Jonas je multi-talentovana osoba: uspešno radi i kao dizajner, stilista, art direktor i fotograf. Njegovi enterijeri su uvek spektakularni i upečatljivi, minimalističkog izraza, puni svetlosti i odmerenih detalja.

Kuća se nalazi u starom ribarskom selu, nadomak Kopenhagena, sa pogledom na luku i more. Kako je izgrađena još davne 1911. godine, bila je u veoma lošem stanju, tako da je rekonstrukcija bila neophodna. Tokom realizacije projekta enterijera uklonjeni su svi neoriginalni detalji a zadržana je art-deko plastika na zidovima. Kako bi se poboljšala komunikacija između prostorija, srušeno je nekoliko zidova, čime je ujedno obezbeđeno više dnevne svetlosti u boravku koji se nalazi sa severne strane.

Jonas je opremio svoj dom skandinavskim nameštajem. Najzastupljenija je kompanija Andtradition: izabrane su stolice
IN BETWEEN (dizajn Sami Kallio),
sto TABLE DESIGN (dizajn NORM.ARCHITECTS),
niski stolovi HOOF TABLE (dizajn SAMUEL WILKINSON),
FLY SOFA i FLAY CHAIR (dizajn SPACE COPENHAGEN),
luster MASS LIGHT PENDANT (dizajn NORM.ARCHITECTS),
podna lampa BELLEVUE FLOOR LAMP (dizajn ARNE JACOBSEN),
sto SHUFFLE TABLE (dizajn MIA HAMBORG).
Kompanija HAY je zastupljena stolicom CHAIR AAC22.

Polirani betonski pod formira predivan kontrast sa originalnim detaljima, poput kamene obloge kamina. Enterijer odiše luksuzom koji je primereno naglašen: oko svakog komada nameštaja nalazi se velika slobodna površina, tako da posebnost dizajna izbija u prvi plan.