Robert Holden and Alancha

Robert Holden and Alancha

Fotografija: Robert Holden and Alancha

Robert Holden and Alancha

Robert Holden and Alancha

Talenti nekadašenjeg profesionalnog windsurfera sežu sve do kuhinje: otkad je je 2007. otvorio svoj prvi restoran u gradu Çesme na obali egejskog mora Kemal Demirasal je osvojio status jednog od najpoznatijih kuvaraTurske.

Nedavno je Demirasal predstavio publici svoj novi restoran Alancha, koji se prostire kroz dve etaže. Dizajn prostora lokala uradio je projektni biro Cacti Architecture.

Drvo, koža, zid od živog zelenila daju živost prostoru koji je inače sasvim ispunjen betonskim površinama, dok nisko okačena rasveta vizuelno smanjuje izuzetnu visinu prostora i čini atmosferu toplijom, intimnijom i prijatnijom za goste.

Robert Holden and Alancha

Robert Holden and Alancha

Visokle stolice u prizemlju su Beetle Stool dok su na spratu Masculo chair – obe dizajnirane u studiju GamFratesi za dansku firmu GUBI.

GUBI takodje prozvodi i lampe, pod nazivom “Cobra” koje su na stubovima gornje i donje etaže, a dizajn su Grete Grossman iz 1947. godine.

Robert Holden and Alancha

Robert Holden and Alancha

Demirasal koristi sveže sastojke iz sopstvene proizvodnje. Jelovnik je sastavljen od originalnih, tradicionalnih jela sa tla Anadolije.

Hrana se priprema na peći na drva. U sklopu kuhinje nalazi se biblioteka sa tradicionalnim receptima.