News

  • NEWS, ANDTRADITION, IDC BEOGRAD

Andtradition, Casa PV2, Madrid

http://www.lucasyhernandezgil.com

Kuća PV2 nalazi se u Madridu, blizu parka Retiro. Objekat je sazidan krajem 19. veka, stan ima površinu od 160 m2.

Arhitektonski studio Lucas y Hernández-Gil Arquitectos napravio je jednostavan prostor. Prirodna boja drveta stvara lep kontrast sa belom površinom  zidova. Stan je podeljen na noćnu (tri spavaće sobe sa tri kupatila) i dnevnu zonu gde […]

  • NEWS HAY, IDC BEOGRAD

Hay nameštaj u Šangaju

Dizajn: LUKSTUDIO
Investitor: Longxiaobao
Površina: 152.0 m2
Godina projektovanja: 2017
Fotografija: Dirk Weiblen

Dizajn ofis  Lukstudio nedavno je završio enetrijer restorana Noodle Rack veličine 150 m2 u tržnom centru Sun Moon Light Center u Šangaju.

Za opremanje prostora su odabrane crne drvene stolice Hay, model J77, dizajn Folke Pålsson i barske stolice istog proizvođača,  model About A Stool, AAS32,  dizajn Hee […]

  • NEWS

Nova prodavnica Carl Hansen & Søn u glavnom gradu Švedske

Danska  kompanija Carl Hansen & Søn otvorila  je novu prodavnicu od 350m2 u Štokholmu.  Studio Trigueiros Architecture napravio je dizajn za transformaciju bivše banke u savremen i funkcionalan prostor za prezentaciju nameštaja. U salonu je izložen niz poznatih modela poput trpezarijskog stola CH 327 i stolica CH 29 | Sawbuch Chair, dizajn Hans J. Wegner.  U […]

  • NEWS, IDC BEOGRAD, HAY I CARL HANSEN

Hay i Carl Hansen nameštaj za X.H. Capsule hotel u Pekingu

Arhitekte: B.L.U.E. Architecture Studio
Lokacija:  44 Xie Zuo Hu Tong, Dongcheng Qu, Beijing Shi, China
Klijent:  ZIROOM Hotel Management Co., Ltd
Površina:1150.0 m2
Godina Projektovanja: 2017
Fotografija: Ruijing Photo

Arhitektonska firma B.L.U.E. Architecture Studio uradila je projekat za rekonstrukciju tradicionalnog objekta u savremen hotel. Zgrada se nalazi u starom gradskom jezgru Pekinga u blizini puta Zhang Zi-zhong. Ona ima tradicionalnu crvenu […]

  • NEWS, CARL HANSEN, IDC BEOGRAD

Nameštaj Carl Hansen & Son za loft u New York-u, USA

Fotografija: Robert Wright

Raad studio iz New York-a uradio je projekat za integraciju dve stambene površine u jedan veliki multifunkcionalan  prostor. Stan se nalazi na donjem Menhetnu u okolini Tribeke i zauzima 371 m2.

Originalni konstruktivni zid, sada sa arkadama koje su obložene crnim limovima i ispunjene čeličnim vratima, deli enterijer na dnevnu i noćnu zonu. U […]

  • NEWS

Gubi i Hay za Wilde Office Space u Dablinu

Razvoj informacionih tehnologija doveo je do niza inovacija koje oblikuju savremena radna mesta. Kompanija Iconic Offices napravila je 14 jedinstvenih CoWorking prostora koji su namenjeni Freelance preduzetnicima, inovatorima, medijskim agencijama i kompanijama koje se bave IT tehnologijama.  CoWorking  prostor na adresii Merrion Square 53, u centralnoj zoni Dablina, ima niz različitih ambijenata koji su opremljeni nameštajem […]

  • NEWS

Carl Hansen stolice za novi dom u Škotskoj

Foto: Sergio Pirrone

Lily Jencks i Nathanael Dorent, uradili su projekat za rekonstrukciju kamene kuće iz 17. veka i pretvorili je u savremen, ekološki prihvatljiv dom.

Objekat se nalazi u udaljenoj ruralnoj zoni, dobro je izolovan, pripada pasivnom tipu arhitekture. Koristi solarnu energiju za domaćinstvo i nezavisan je od javne elektro mreže.

Kuća je izgrađena između kamenih ostataka […]

  • NEWS, HAY, IDC BEOGRAD

Kafe Seesaw, Shenzhen, Kina

Površina: 243.00 m2
Godina projektovanja: 2017
Fotografija: Shiyun Qian HAY, Agglotech

Arhitektonski studio Nota Architects uradio je projekat enterijera za CoffeeShop SeeSaw u gradu Shenzen, oblast Guangdong, Kina.

Prostor je koncipiran kao otvorena pešačka ulica.

Centralni šank je podeljen na tri dela: na zonu za espresso kafu, filter kafu i trening barista.

Arhitekte su izabrale za opremanje enterijera nameštaj kompanije Hay. […]

  • NEWS - HAY, IDC BEOGRAD

Hay nameštaj za kineski restoran VII XII

Fotografija: Xuwei Xia

Restoran pod nazivom VII XII nalazi se u poslovnoj zoni Wanda u kineskom gradu Wuhan Shi, provincija Hubei. Projekat za enterijer uradili su arhitektonski biroi  Zones Design + TORO Design(VI). Namera autora bila je da prostor učine jednostavnim, funkcionalnim i svetlim.

Enterijer je podeljen u tri zone, na prizemlju se nalaze bar i kuhinja […]

  • NEWS, HAY, IDC BEOGRAD

Nameštaj Hay za kuću u Londonu

www.hay.dk     Fotografija: Richard Chivers

Arhitektonski studio The D*Haus Company uradio je projekat za proširenje viktorijanske kuće u Londonu. Arhitekte su dobile zadatak da nadograde postojeće prizemlje i da dodaju produžetak koji će omogućiti optimalno korišćenje prostora i svetla u zadnjem delu objekta.

U rekonfigurisanom prostoru nalazi se kuhinja, dnevni boravak i trpezarija koja se  prostire prema dvorištu. […]