News

  • NEWS

Nærvær, vinski bar i restoran, Kopenhagen

Danski dizajn studio NORM ARCHITECTS dobio je zadatak da napravi projekat enterijera za novi restoran pod nazivom Nærvær u centralnoj gradskoj zoni Christianshavn u  Kopenhagenu.

Restoran ima svedenu geometriju. Paleta tamnih i toplih tonova nameštaja i drvenih delova enterijera stvaraju lep kontrast sa pomalo grubim površinama betona zastupljenim na podu, zidovima i plafonu.

Za opremanje enterijera odabrane […]

  • NEWS, HAY, IDC

Danski nameštaj za IT ofis u Lisabonu

Arhitekte Silvia Rocio, Mariana Póvoa i Esse studio uradili su dizajn za poslovni prostor IT kompanije Pure koja je proizvela android aplikaciju “Hook Up 4 Awasome People”. Enterijer ima 60 m2 i nalazi se na prizemlju poslovne zgrade smeštene blizu parka Campo Grande u Lisabonu.

Prostor je fleksibilan. Dugim zavesama koje se pomeraju po šinama pričvršćenim […]

  • NEWS GoC Studio

Vinarija COR, Washington, USA

Foto: Kevin  Scott

Američki arhitektonski studio GoC dizajnirao je mali vinarski kompleks u ruralnom delu Washington-a.

Zgrada ima kvadratnu osnovu  prizemlja,  prostorije su organizovane oko uređenog dvorišta koje se nalazi u sredini objekta.

Za prostor ispred vinarije ali i trpezariju unutar objekta, gde gosti degustiraju vina,  izabrane su crne stolice danske kompanije Carl Hansen & Son. Model CH […]

  • NEWS, zheng-london, IDC

Zheng, London, UK

http://zhengchelsea.co.uk/

Despina Curtis, bivši art direktor engleskog magazina Wallpaper, napravila je enterijer minimalističkog izraza u Londonu.

Za opremanje restorana, izabrane su stolice danske kompanije Carl Hansen & Son, model CH 33, dizajn Hans J. Wegner iz 1957. godine. Prikazane stolice na fotografijama imaju tapacirano sedište ali je u ponudi i verzija koja se sastoji samo od drvenih […]

  • NEWS, mauritzhof-hotel

Skandinavski dizajn za novi hotel u Münster-u

http://www.mauritzhof.de/en/     Na radnom stolu je lampa  &Tradition, Bellevue Table Lamp AJ 8, dizajn  Arne Jacobsen iz 1929. godine.

Arhitektonski studio, Kresings Architects, nedavno je završio rekonstrukciju Mauritzhof  hotela koji se nalazi u gradu Münster-u na severozapadu Nemačke.

Enterijer hotela sadrži elemente skandinavskog modernizma koji je bio popularan sredinom prošlog veka. Arhitekte su sa tamnom gamom […]

  • NEWS

Novi luksuzni apartmani na Menhetnu

Američki arhitektonski studio SHoP   nedavno je završio realizaciju dva neobična solitera na čijim fasadama dominira obloga od bakra. Objekati  su različite visine, niži ima  41 a viši  48 etaža.  Nalaze se na uglu Prve avenije i 36-te ulice na ostrvu Manhattan u New York-u.

Građevina ima prepoznatljive savijene siluete koje sa donje i gornje strane […]

  • SL NEWS

Apartman u Londonu

Arhitektonski studio Chris Dyson Architects nedavno je završio rekonstrukciju stambenog objekta iz 19. veka, smeštenog u centralnom delu Londona u kvartu Clerkwell.

Prvobitno je zdanje služilo za proizvodnju buradi a zatim kao sedište francuske kozmetičke kompanije, da bi nakon rekonstrukcije postalo luksuzni apartman na tri etaže. Dnevni boravak, kuhinja i trpezarija smešteni su ispod nivoa ulice […]

  • NASLOVNA, eurostar-lounge

Evrostar, novi enterijer terminala u Parizu

http://www.softroom.com/

Londonski  studio  Softroom napravio je projekat enterijera  za novi pariski terminal železničke linije Evrostar. Ona  povezuje London, Paris, Lil i Brisel.

Terminal podseća na sofisticiran apartman. Prostor ima visoke plafone, mermerni kamin, umetničke slike na zidovima, moderan nameštaj, stolice prekrivene plišom. Salon nudi fleksibilno okruženje i može se prilagoditi svim potrebama savremenih  putnika.

U enterijeru se posebno […]

  • NEWS GURU, COPENHAGEN

Restoran Guru, Kopenhagen, Danska

http://www.henninglarsen.com/projects/design/guru.aspx

Lokacija: Kopenhagen, Danska
Restoran: GURU
Dizajn i realizacija: 2014 – 2014
Fotografije: Rasmus Heltoft & Peter Nørby

Za opremanje enterijera arhitekte su izabrale lustere kompanije Light Years, model Orient – dizajn Jo Hammerborg iz 1963 godine i stolice Gubi, dva modela, Gubi 5 i barske stolice Gubi 3D – dizajn Komplot Design.

Više informacija o danskim kompanijama Light Years i […]

  • NEWS, ODOS, IDC

ODOS architects, nove kancelarije za Slack Technologies

Korpracija Slack Technologies angažovala je studio ODOS architects da naprave dizajn enterijera za njihovu glavnu kancelariju u Evropi koja se nalazi u Dablinu, Irska.

Projektni zadatak je zahtevao kreiranje nekoliko zona sa različitim funkcijama za rad i razmenu ideja. Ulazni deo, prostor oko lifta i info pulta zadržao je korporativni identitet dok ostatak prostora obiluje autentičnim […]